nordjyske.dk afsløret i at stjæle tekst og dermed bryde ophavsretten

nordjyske.dk har et afsnit på deres hjemmeside, der omhandler madlavning, og nordjyske.dk synes en af Kasper Bergs opskrifter var så lækker, at de valgte at kopiere hele indholdet til deres egen hjemmeside. Kasper Bergholt skriver om det på hans side mediebevægelsen.dk – læs det her.

Jeg selv blev opmærksom på nordjyske.dk’s kopiering fra et tweet fra Thomas Rosenstand.

Et mediehus som nordjyske.dk – der huser mange journalister – burde vide væsentligt mere om ophavsret end den gennemsnitlige borger. Det kan derfor undre mig, at de vil være sådan en opførsel bekendt.

OPDATERING: Efterfølgende har Linse Daugaard fra NORDJYSKE medier givet sin forklaring på situationen, og den bringes her i sin fulde længde:

Hej Thomas,

Det er ikke NORDJYSKE der har kopieret teksten fra Kasper Bergholts blog. Det er der en ekstern tekstleverandør (en kok) der har gjort uden vores vidende. Vi har til gengæld bragt den, og det må vi stå til ansvar for.

NORDJYSKE køber årligt mange hundrede eksterne tekster og vi har rigtig godt styr på ophavsret og svarer gerne enhver sit.

Vi er blevet bøffet i denne sag, desværre, og må så kigge på om vores procedurer er gode nok, så det ikke sker igen.

Venlig hilsen
Linse Daugaard
NORDJYSKE Medier

Nu er der sket lidt mere i sagen, og Mikkel DeMib Svendsen skriver lidt om NORDJYSKEs forsøg på at lukke sagen. Læs hans syn på sagen her.

«
»

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *