iPhone 4 test – den første tid

iphone4Efter at have iPhone 4 siden 23. august tænkte jeg, at jeg ville skrive lidt om mine oplevelser med den. Jeg købte den første iPhone for omkring 3 år siden, hvor iPhone 3G kom på markedet herhjemme – det var dengang, hvor den ikke kunne sende MMS og i det hele taget var bagefter mange andre telefoner, når man udelukkende kiggede på features. Ikke desto mindre, var iPhone den absolut fedeste telefon jeg nogensinde havde haft. Jeg sprang iPhone 3GS over og glædede mig til iPhone 4 – selvom man jo havde læst alle skrækhistorierne om antenne problemer osv. Men det skulle jo ikke være et problem i Danmark.

Endelig fik Telia fingeren ud, og sendte en iPhone 4 til mig, og det første indtryk var noget fesent – en emballage med bulede hjørner og slet ikke samme “Apple-lækkerhed” som med min iPhone 3G. Kassen til iPhone 4 var pakket ind i folie, ligesom 500g hakket oksekød er nede i supermarkedet … nu er emballagen ikke det vigtigste ved et produkt, men jeg må indrømme at have en svaghed for Apples emballager – de er altså gennemførte og indtil iPhone 4 var emballagen bestemt en del af den fede oplevelse ved Apple produkter. Der er stadig gjort lidt mere ud af det end gennemsnitsproduktet, men det er slet ikke Apple standard :o(

Nå, af med emballagen og ud med iPhone 4 – det hjalp jo lidt på humøret, for den ER fed. Jeg skulle lige vænne mig til de “skarpe” kanter på telefonen, i forhold til min mere runde iPhone 3G. Det var jeg lidt ærgelig over i starten, men jeg blev nu helt glad for det skarpe design efter kort tid. Det kunne jo kun gå for langsomt med at få startet den op, og få den prøvet af – så stor var skuffelsen, da jeg læste brevet fra Telia hvor de skrev at det nye SIM-kort skulle aktiveres inden det kunne bruges. Dette skulle gøres fra den gamle telefon ved at sende en SMS til Telia fra det gamle SIM-kort, og jeg måtte ikke sætte det nye Micro SIM-kort i min iPhone4 før jeg fik svar på min SMS. Svaret kom hurtigt, men var ikke lige det jeg havde håbet på:

“Dit nye simkort vil snarest blive aktiveret. Sæt det nye simkort i den telefon, når du ikke længere har signal fra netværket med det gamle simkort. Det kan være op til nogle få timer. Vh. Telia”

Nogle få timer ..?!? WTF ..?!? Her sidder jeg med en spritny iPhone 4 og kan ikke vente med at komme i gang, og så kan det tage nogle få timer … antiklimaks big time!
Efter 20 minutter slap tålmodigheden op, og det nye SIM-kort blev sat i iPhone 4 og den gamle iPhone 3G blev slukket. Det virkede fint, så det gjorde åbenbart ikke noget, at jeg ikke ventede, til den gamle mistede signalet. Wuuhuu ..! Den nye iPhone 4 var i gang. Der blev synkroniseret med iTunes og så skulle de første testes indledes – det første jeg lagde mærke til var hastigheden, det er jo light-speed i forhold til den gamle 3G, som var blevet sindsyg langsom efter OS4 – jeg havde lige startet den gamle 3G op, for at finde SMSen fra Telia, og jeg havde allerede helt glemt, hvor langsom den var. Kameraet er meget meget bedre end 3G og så kan jeg optage video (ligesom jeg kunne med min Sony Ericsson, jeg havde før 3G …) – Skærmen er fantastisk, det ser simpelthen pissegodt ud.
Alt var godt, det hele spillede maks. og første opkald skulle eksekveres. Det første opkald, og kækt fik jeg sagt “hvis jeg lyder ekstra klar og tydelig, så er det nok fordi, det er en iPhone 4 jeg bruger …” og så faldt forbindelsen ud … goddamnit! Det var ikke lige optimalt. Der var meget lidt signal, i forhold til, hvad jeg er vant til med den gamle 3G. Det blev dog bedre, da telefonen havde ligget på bordet et minuts tid – og dårligere, når jeg tog telefonen op. Aaargh ..! Kunne der være noget om de antenneproblemer alligevel ..? En hurtig test bekræftede, at der må sidde en ingeniør hos Apple, der har fået tjansen med at rense lokummer resten af året – og han må kun bruge tungen! Når jeg forbandt alle tre antenner, ved at holde iPhone 4 i hånden, så faldt signalet drastisk … ikke godkendt …
Nu skal sådan en “lille” ting jo ikke slå mig ud, så jeg tog jo bare mit gamle Bluetooth headset, som jeg brugte sammen med iPhone 3G – så behøvede jeg jo ikke, at holde telefonen imens, og så ville signalet være fint. Teorien bag min løsning er perfekt – det eneste jeg ikke lige havde taget med i mine beregninger, er at samme ingeniør, som har stået for antennerne på telefonen åbenbart også har været ansvarlig for Bluetooth delen. Nu er der jo ikke ubegrænset rækkevidde på Bluetooth, men det her er latterligt – når jeg har mit headset i venstre øre, og putter telefonen i venstre baglomme, drejer hovedet til højre, så mister telefonen forbindelsen til headsettet … goddamnit endnu en gang Apple!

Jeg fik gang i Apples Case Program, hvor du kan få et gratis cover til telefonen, så du ikke kortslutter antennerne, når du holder telefonen i hånden (jeg håber udgiften betales af ingeniøren, som nu renser lokummer). Det fungerede til gengæld fint – download en app der hedder “Case Program”, vælg dit cover og tryk bestil. Så kommer det med posten nogle dage senere. Med det nye cover driller antennerne ikke mere, til gengæld pynter det ikke på telefonen …

Nu har Apple annonceret, at der kommer en opdatering til iOS 4 som skulle rette nogle Bluetooth problemer, så den glæder jeg mig til. Det kan være, jeg så kan bruge telefonen sammen med mit headset, når telefonen er opdateret.

Alt i alt er iPhone 4 for mig en lidt lunken oplevelse – Apple har en kæmpe selvtillid, og også noget at have den i, men når de nu kun laver en telefon om året, er det så ikke lige modigt nok, at sende den på gaden uden at den er testet først ..? Havde jeg været beta tester på den, så kunne jeg i løbet af første dag have berettet om antenneproblemer og dårlig Bluetooth forbindelse. Når de nu kun laver en telefon om året, så burde det være bedre. Tanken om at de har sendt den tidligere på markedet end planlagt, for ikke at miste marked til andre smartphones er nærliggende, når den virker som en 1. generations testudgave.

Det bliver ikke til mere end 3 stjerner – hvis de får rettet deres Bluetooth problemer, så kan den godt svinge sig op på 4 stjerner, men det er alt for tyndt af Apple.

OPDATERING: læse den fortsatte iPhone 4 test her, efter installationen af iOS 4.1

«
»

Ét svar til “iPhone 4 test – den første tid”

  1. […] den første test af iPhone 4 her, det er før iOS 4.1 […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *