Citizen dykkerure

Har du dykkercertificat, men ikke noget dykkerur, så er et dykkerur fra Citizen en oplagt kandidat til ønskelsiten til jul. Citizen laver dykkerure i mange forskellige modeller, som har forskellige funktioner. Mange af deres modeller er dog mere eller mindre bygget på samme ur, hvor man har givet dem forskellige urskiver og forskellige urremme. Generelt kan man dele deres dykkeure op i tre katagorier:

  1. Analoge dykkerure
  2. Analoge dykkerure med digitale displays
  3. Digitale dykkerure

Et dykkerur er et fint supplement til en dykkercomputer, med et Citizen dykkerur har du i de fleste modeller hukommelse for de sidste 4 dyk, hvor du kan se, hvor længe du har dykket, hvor dybt du har været nede, og hvad din gennemsnitsdybde har været. På en del af modellerne kan du også se, hvor den laveste vandtemperatur på dykket har været. Undervejs på dykket kan du se din aktuelle dybde og selvfølgelig hvad klokken er. Citizen har har i de fleste ure også en funktion, der advarer dig mod for hurtig opstigning – så bipper den som en almindelige alarm i et digitalur. Og da lyd flytter sig hurtigere i vand end i luft, kan man let høre alarmen. I mange af deres dykkerure kan du også sætte en alarm, som udløses ved en bestemt dybde – f.eks. hvis du når 30 meter.

Det mest kendte dykkerur fra Citizen er nok deres Citizen Promaster JP2000-08E Aqualand – meget bedre kendt som Pingo uret. Efter HKH Kronprins Frederik har båret uret, fik det tilnavnet Pingo uret. Mange mener, at Citizen Pingo uret er det rigtige dykkerur.

Se forskellige modeller her

«
»

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *