Hvilken gave passer til anledningen?

Vi giver hinanden gaver i mange anledninger. Gaver er som regel givet i forbindelse med en fejring af noget. Det kan være en fødselsdag, jul, barnedåb, studentereksamen og meget mere. Men hvilken genre skal gave være, og til hvilken anledning? De fleste har stået i en situation før, hvor man ikke helt ved hvad man skal give, og hvor meget den skal koste. Man vil altid gerne gøre det godt, når man køber en gave. Det bedste er, når modtageren oprigtigt bliver glad. Det kan være en smule akavet, hvis ikke man gør noget ud af gaven. Man kan mærke det på modtageren, og det er aldrig en rar fornemmelse. Derfor er det vigtigt at man gør sig nogle tanker omkring, hvad gaven skal være og for hvilket beløb man skal købe for. Beløbet er reelt set ikke afgørende. Man vil dog ofte befinde sig inden for en margin, alt afhængig af relation og anledning. Og det er ikke altid nemt at holde sig indenfor den margin. Man vil helst ikke give for lidt, og det er ikke alle der har et stort budget til at give store gaver hver gang. Vi kigger lidt nærmere på de forskellige gaver nedenfor

Sjove gaver – En undervurderet gavetype

Sjove gaver er undervurderet. Vi giver generelt for lidt gaver, hvor der er lidt humor indover. En sjov gave behøver ikke nødvendigvis at stå alene, og derfor kan man altså sagtens give lidt sjove ting og sager, ved siden af den seriøse gave. Det er kun ved specielle lejligheder, at en sjov gave kan stå alene. Ved eksempelvis polterabend passer en sjov gave utroligt godt ind, og kan alt afhængig af selve gave, sagtens stå selv. Der findes nemlig også brugbare sjove gaver, som egentlig kun er sjove fordi de har en person konktekst, som er relateret til modtageren af gaven.

Oplevelsesgaver – Gaver som ikke forældes

Oplevelser passer perfekt til alle anledninger. Der skal altså ikke være en speciel anledning, før at man kan give en oplevelse i gave. Man får aldrig for lidt på opleveren, og derfor kan de bruges som gave til alt fra sølvbryllup til 18-års fødselsdag. Oplevelsesgaver er dog helt perfekte at give par, der så har mulighed for at opleve noget sammen. Så er man lidt på bar bund ift. bryllupsgaven eller andre anledninger til parret, så kan man altid være sikker på at en oplevelse vil falde i god jord.

Find altid personlige gaver

Ligegyldigt hvilken anledning du mangler en gave til, så er det altid en god idé at finde en personlig gave. En personlig gave skaber altid mere værdi, og vil blive husket i lang tid. Når du giver en personlig gave, betyder det også at du viser overfor modtageren at de betyder noget for dig. Derfor skal man altid gøre sig umage med at finde en personlig gave. Det kræver selvfølgelig at du kender bare en smule til personen, hvorfor det kan være svært at give en personlig gave hvis du er inviteret til fejring hos nogen du ikke kender så godt. Men overordnet set, så gør dig umage. Det vil helt sikkert betale sig i sidste ende, og du vil også blive glad af at se reaktionen fra modtageren!

«
»

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *